Sunday, August 26, 2007

Tagged: Things I Hate

Tagged by Massy.


1. Food I hate.. hmmm hard to say….

2. Fruit I hate errrrr durian so far….

3. Veggies I hate taugeh, bitter type of veggies too. ß like massy

4. Celebrities/People that I hate … can I say C.T hmmm not hate just dislike is that count tooo

5. Event/Situation/Incident that I hate Crowded places and when people became P.I.T.assssss

6. TV Shows/Movies that I hate Most malaysian movies. ß yess I agree with massy…

7. Music I hate dangdut and those totally tuneless music… yaik….

8. Household chores that I hate hmmmm laundry and and andwashing

9. Things that you hate around the world Politics, pollution and ***** can’t say it here leh…

10. Things that you hate about yourself I’m short temper and easily getting bored

Tuesday, August 07, 2007

In the OFFICE

hahahha... now again start writing... so lama lag sudah tis..







been busy... korek Lubang here and there... kidding..






what do u think this as an Office... :P ..... busy busy busy day a head

Tuesday, July 31, 2007

Outdated

Hello people... been awhile didn't post or activate my life.... well i been busy with work... hope that i can renew my life... a new job with a new life...

wish me luck


Tuesday, May 08, 2007

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1973-1983..

a friend forwarded this to my email...
Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk,Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles,Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawanwarna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua katseblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastubunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah.ada gigi yangberlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 timetuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukultapak tangan... kan ?
semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turboatau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...adayang suka stoking tebal laaa...
internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, DingDang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni,'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abihexam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apekkat luar skola tuh...
lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegimakan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan(RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,rounders laa...
permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batangaiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 colortu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.baling2 kapur laa.
hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are theWorld, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl'yang diorg tau, ygWestlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...
bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.
CD pun wujud time diorg lahir.
Michael Jackson dah putih dah time tu.
Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.
Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.
Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.
Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak reti nakswitch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpahandphone...
hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum
2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin
3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je
4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone
5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari
6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembangpasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,nakal2 dulu...

Tuesday, February 20, 2007

Open Season

Open Season - Job Hunting!!

Well it the season again!!
Job Hunting...

Wish Me Luck.......

Thursday, January 11, 2007